3 noiembrie 2009

Incidentul Roswell

Cu siguranta foarte multi dintre cei care ajung pe blogul Pro Cunoastere sunt familiarizati cu faimosul incident petrecut in localitatea Roswell, New Mexico. Subliniez faptul ca scriu acest articol pentru cei putini (sau multi) necunoscatori, pasionati de obiecte zburatoare neidentificate, fiinte extraterestre si musamalizari la cel mai inalt nivel. Un alt motiv ar mai fi acela ca acest incident este precursorul unui altuia, de proportii uriase, despre care voi face publice toate informatiile pe care le am.

Ce s-a intamplat acolo

Pe data de 9 iulie 1947, Fortele Aeriene ale Armatei din Roswell au emis o declaratie in care confirmau ca au intrat in posesia unui "disc zburator" avariat. Bineinteles ca subiectul a captat atentia tuturor cu o viteza uimitoare. Putin mai tarziu, in decursul aceleasi zile, declaratia initiala a fost schimbata, argumentandu-se ca s-a produs o greseala, motivul fiind o eroare de comunicare. In cea de-a doua declaratie a purtatorului de cuvant al armatei, s-a afirmat ca totul a fost doar o simpla misiune de recuperare a resturilor ce apartineau unor baloane meteorologice.

Cazul a devenit brusc neinteresant, fiind ignorat chiar si de cercetatorii OZN-urilor, pentru mai bine de 30 de ani. Apoi, in anul 1978, maiorul Jesse Marcel (care a fost implicat in recuperarea acelor resturi din 1947) a recunoscut in cadrul unui interviu ca exista posibilitatea ca armata sa fi ascuns in mod intentionat, gasirea unei nave extraterestre prabusite din motive necunoscute. In anul 1980, acesta a facut din nou declaratii socante cu privire la incident, interviul fiind publicat in tabloidul american National Enquirer.

Au inceput sa apara din ce in ce mai multi martori directi sau indirecti, in anii ce au urmat. Tot felul de rapoarte legate de intamplarea din 1947 au fost facute publice, o parte dintre ele stand chiar si in ziua de azi sub semnul intrebarii. Exista diferite ipoteze care spun ca unul sau mai multe aparate zburatoare extraterestre s-ar fi prabusit in acea locatie. Se vehiculeaza si faptul ca ocupantii acestor nave, cei care au reusit sa supravietuiasca impactului, au fost luati prizonieri de catre soldati si transportati in locatii secrete.

In anul 1989, o alta persoana demna de incredere, Glenn Dennis, povesteste detaliat despre autopsiile efectuate asupra corpurilor extraterestre in baza militara de la Roswell.

Care sunt concluziile

Chiar si in zilele noastre, dupa atatia zeci de ani distanta de la producerea acelui eveniment, tot nu s-a ajuns la o concluzie acceptata in unanimitate. In urma numeroaselor declaratii pro si contra (facute de oameni mai mult sau mai putin cunoscuti, mai mult sau mai putin importanti, mai mult sau mai putin credibili), s-au format doua tabere : a celor care cred si a celor care nu cred. Cert este faptul ca exista in continuare intrebari fara raspuns.

De ce sunt atat de multi oameni din zona respectiva care spun ca au fost intimidati de catre personalul militar, pentru a pastra tacerea cu privire la acest subiect ? Ce i-a determinat pe acesti oameni din cadrul armatei sa faca public un program secret, precum Mogulul (se presupune ca acesta era numele programului, considerat secret si care avea de-a face cu asa-zisele "baloane meteorologice" care se vroiau a fi folosite pentru interceptari) ? Cum se poate face un anunt care are niste implicatii uriase asupra locuitorilor din toate colturile lumii, fara a avea certitudinea de 100% ca este real ?

Roswell a capatat o faima extraordinara dupa inedita intamplare, de atunci fiind asociat cu OZN-uri si extraterestrii intr-un mod excesiv. Putini oameni au adevaratul raspuns in legatura cu lucrurile care s-au petrecut in localitatea din New Mexico. Poate ca intr-o zi cineva se va hotari sa scoata la suprafata acele dovezi care nu vor mai putea fi demontate de nimeni, niciodata, in nici un fel.

Articolul l-am scris incercand sa expun doar lucrurile importante. Detalii precum nume, varste ale anumitor persoane, carti si filme legate de acest subiect, mi s-au parut irelevante asa ca am decis sa trec peste ele. Se pot citi o multime de lucruri pe Internet in legatura cu incidentul acesta, dar eu am preferat sa sintetizez informatiile si sa le simplific cat pot de mult. Fiecare e liber sa creada ce doreste.

surse : wikipedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu