5 noiembrie 2009

Stenograma declasificata (partea 2)

"In raportul inaintat de MJ-12 in 1976, s-a estimat ca tehnologia extraterestra o depaseste pe a noastra cu multe mii de ani. Oamenii nostrii de stiinta au speculat ca, pana cand tehnologia noastra nu se va dezvolta la un nivel cel putin egal cu al lor, nu vom putea intelege in totalitate cea mai mare parte a cunostintelor dobandite din analizarea navelor extraterestre. Se poate sa avem nevoie si de cateva sute de ani pentru a progresa suficient din punct de vedere tehnologic."

" ... Domnule presedinte, timpul este diferit pe planeta Ebenilor, pe care noi am numit-o SERPO. Ziua lor este de aproximativ 40 de ore. Ea este masurata in functie de cei doi sori pe care ii are. Sistemul solar in care se afla SERPO este unul binar, acesta continand doi sori si nu unul singur precum al nostru."

Baieti buni si baieti rai

Dupa o scurta interventie in discutie a lui Casey, Reagan intreaba : "Vrei sa spui ca exista diferite rase sau specii, cum ati spus, care au vizitat Pamantul in acelasi timp ? Puteti sa-mi spuneti cate specii diferite ne-au vizitat ?"

Interimarul raspunde : "Cel putin cinci."

Reagan : "Cu scopuri pasnice ?"

Un consilier al carui nume nu este stenografiat, spune : "Domnule presedinte, aceasta este o intrebare foarte dificila. Sunt multi parametri dupa care ne ghidam pentru a putea evalua o amenintare. In orice caz, avem putine cunostinte despre patru din cele cinci rase de vizitatori."

"Cele mai multe informatii le avem despre Ebeni ... uitati ... am primit tot ce am cerut ! Chiar am fost ajutati sa putem intelege intr-o anumita masura, celelalte patru specii. Mi-e teama sa spun, domnule presedinte, si va rog sa nu-mi intelegeti gresit cuvintele, dar credem ca una dintre specii este foarte ostila."

Reagan : "Sunt presedintele Statelor Unite. Ar trebui sa stiu daca ne aflam in pericol din cauza unei amenintari care vine din spatiu. Daca aveti lucruri legate despre pericolul prezentat de una dintre aceste specii extraterestre, atunci vreau sa fiu informat."

Casey explica : "Domnule presedinte, avem cunostinta de faptul ca una dintre speciile de extraterestrii au rapit persoane de pe Pamant. Au efectuat teste stiintifice si medicale pe acestea. Din cate stim, nici unul dintre oamenii rapiti nu a fost ucis."

"Am reusit sa capturam un extraterestru din specia ostila. Deja intram in niste zone foarte, foarte delicate, domnule presedinte. Recomand sa incheiem discutia aceasta si sa trecem la celelalte intrebari pe care le aveti, apoi sa revenim. Nu cred ca suntem pregatiti deocamdata sa va furnizam raspunsuri concrete la intrebarile legate de potentialii extraterestrii ostili."

Reagan : "Ok, dar ma astept sa fiu informat cat mai curand posibil. Trebuie sa stiu totul despre aceste creaturi ostile pentru ca ... trebuie sa ne formam planuri de contracarare a eventualelor probleme, sa ne gandim la felul in care avem de-a face cu ei ... avem planuri operationale de razboi pentru astfel de situatii ?"

O persoana al carui nume nu este dat, raspunde : "Da, domnule presedinte, avem planuri de razboi pentru toate potentialele pericole care se abat asupra tarii noastre."

Interimarul isi continua explicatiile : "Am numit acesti extraterestrii HAV, care inseamna Vizitatori Extraterestrii Ostili (in lb. engleza, traducerea este Hostile Alien Visitors). MJ-12 a introdus aceasta denumire prin anii '50."

Reagan intreaba : "Vrei sa spui ca acesti HAV ne viziteaza si ne rapesc oamenii inca din anii '50 ?"

Casey : "Domnule presedinte, avem indicii care spun ca fac asta de ceva timp, dar trebuie mai intai sa luam in considerare toate probele, din toate rapoartele si facuta o comparatie cu sursele publice de informatii."

Informarea si dezinformarea publica

Interimarul : "Cu scopul de a proteja aceste informatii din care reise ca am fost vizitati de extraterestrii, am dezvoltat de-a lungul anilor, un program foarte eficient. Numele sau este DOVE si consta in diverse serii complexe de operatiuni efectuate de agentiile noastre militare, pentru dezinformarea publicului."

Reagan isi aminteste povesti din perioada sa ca actor. "Intotdeauna am stiut ca exista o forma de cooperare intre guvernul nostru si industria de filme. Am auzit tot felul de zvonuri de-a lungul anilor ... chiar si in timpul zilelor mele ca actor."

Precizez pentru cei care nu stiu, ca Ronald Reagan, inainte de a deveni presedinte al Statelor Unite ale Americii, a fost de profesie actor.

Interimarul confirma : "Ei bine, domnule presedinte, prima cooperare a fost filmul The Day The Earth Stood Still. Acolo a existat o intelegere intre Fortele Aeriene ale Statelor Unite si industria de film."

Reagan : "Filmul acela, Close Encounters, a fost unul dintre ele ? Banuiesc ca filmele Bonzo nu au fost implicate." Conform stenogramei, cineva izbucneste in ras. Moderatorul noteza ca Reagan a jucat rolul profesorului Peter Boyd in filmul din 1951, Bedtime for Bonzo unde era implicat si un cimpanzeu. Cu privire la intrebarea lui Reagan despre pelicula Close Encounters, interimarul spune : "Da, domnule presedinte, am furnizat baza materialului pentru acel film."

Reagan : "A fost bazat pe fapte reale ?"

Interimarul : "Domnule presedinte, in 1964 am fost capabili de a avea prima noastra intalnire controlata, cu Ebenii. Permiteti-mi sa va explic. EBE 1 era echivalentul unui mecanic, nu a unui savant. Modul lor de comunicare a fost foarte dificil de invatat pentru lingvisti, din cauza ca acesta era format din tonuri, nu cuvinte."

"Cu toate acestea, am reusit sa intelegem anumite lucruri. EBE ne-a aratat un dispozitiv de comunicare. Era foarte ciudat ca aspect si compus din trei parti. Dupa ce a fost asamblat, aparatul a emis semnale, ceva asemanator cu sistemul nostru de cod Morse. Totusi a existat o problema."

"In timpul aterizarii fortate din 1947, o componenta din cele trei, s-a defectat. EBE nu a reusit sa repare dispozitivul decat de-abia dupa ce oamenii nostrii de stiinta i-au furnizat materialele necesare, pe care acesta le-a folosit facand niste improvizatii. Odata ce dispozitivul de comunicare a fost reparat, EBE a trimis semnalele pe care i le-am cerut. A fost nevoie sa mergem pe incredere cu privire la continutul acestor mesaje. Va puteti imagina ce ganduri le-au trecut prin minte unor comandanti militari in legatura cu acest aspect."

"EBE putea trimite apel de primejdie, din urma caruia putea rezulta o invazie. Dar bineinteles, asa ceva nu s-a intamplat. EBE a continuat sa trimita mesaje pana la moartea sa, apoi am fost pe cont propriu. Nu am reusit sa operam la fel de bine precum EBE, acest dispozitiv. Am trimis mai multe mesaje pe o perioada de sase luni (1953). Dar nu am primit nici un fel de mesaj."

"Domnule presedinte, EBE a trimis sase mesaje. Unul prin care isi anunta semenii ca el este in viata iar camarazii sai sunt morti, altul cu explicatii cu privire la accidentul navelor, al treilea era o cerere de a fi recuperat, al patrulea era un mesaj care propunea o intalnire intre liderii sai si ai nostrii. Ultimul mesaj sugera un fel de program de schimb intre ei si noi."

In urma unor discutii despre care lingvistii si alti experti au fost capabili sa stabileasca comunicarea cu Ebenii, precum si de implicarea si efortul depus pe parcursul a mai multor ani, Interimarul ajunge la un punct principal.

"Dupa o perioada de cativa ani, am putut trimite si chiar primi informatii. In cele din urma, Ebenii si-au declarat intentia de a veni la noi, pentru recuperarea corpurilor si pentru o intalnire cu Pamantenii."

Cei 12

"Ei au fost cei care au stabilit data si locatia. Ne-am gandit ca acestia, in urma vizitelor facute, deja au cartografiat planeta. Cu toate acestea, data a fost de aproximativ opt ani in viitor."

"Oamenii nostrii s-au gandit ca undeva s-a strecurat o greseala si ca Ebenii au facut o confuzie intre timpul lor si al nostru. Dupa o lunga serie de mesaje, s-a determinat ca vor ateriza pe Pamant la data de 24 aprilie, 1964."

"MJ-12 s-a reunit in secret pentru a planifica evenimentul. Au fost luate multe decizii care mai apoi au fost revizuite sau schimbate. Am avut la dispozitie circa 25 de luni pentru a face pregatirile necesare. Cu cateva luni inainte de data mentionata, presedintele Kennedy a decis aprobarea unui plan de schimb cu o echipa militara speciala. Fortele Aeriene ale Statelor Unite a fost agentia principala care s-a ocupat de aceasta problema."

"Au fost alesi oameni de stiinta civili pentru a ajuta la planificarea si selectarea echipajului. Procesul de formare a unei echipe a fost foarte greu de realizat. Au fost necesare luni de zile pentru a se stabili criteriile pentru selectie. S-a decis ca fiecare membru sa fie din cadrul armatei, necasatorit, fara copii si sa fie un om de cariera. Acestia trebuiau sa fie instruiti in competente diferite."

"Domnule presedinte, o echipa de 12 oameni a fost formata."

"Cand a sosit timpul pentru intalnire, am fost pregatiti. Aterizarea a avut loc in New Mexico. Toate masurile au fost luate, chiar am avut o locatie-farsa de debarcare, pentru eventualele scurgeri de informatii. Aterizarea a avut loc si i-am intampinat pe Ebeni. Cu toate acestea, o incurcatura a avut loc. Ei nu erau pregatiti sa accepte la schimb personalul nostru militar. Totul s-a amanat."

"In cele din urma, in 1965, Ebenii au aterizat in Nevada si am schimbat 12 dintre oamenii nostrii pentru unul dintre ai lor."

"Domnule presedinte. Echipa noastra de 12 a fost pe planeta Ebenilor timp de 13 ani. Misiunea trebuia sa dureze doar 10 ani, insa, din cauza diferentei de trecere a timpului, echipa noastra a stat acolo mai mult cu trei ani. Doi dintre ei au murit pe SERPO si alti doi au decis sa ramana."

Reagan : "OK, ceea ce aud este uimitor ! Acum imi dau seama, in legatura cu acel film. Filmul era bazat pe fapte reale. L-am vazut. 12 oameni au plecat, alaturi de Richard Dreyfuss."

Casey : "Domnule presedinte, da, filmul a fost similar cu evenimentul petrecut in realitate, cel putin ultima parte."

Cateva observatii

Continutul acestui articol format din doua parti, a fost tradus din limba engleza in limba romana si adaptat de catre mine. Textul presupusei stenograme se poate gasi pe americanchronicle.com, evident in limba engleza. Tin sa precizez ca americhanchronicle.com afirma ca intreaga transcriere a conversatiei poate fi gasita pe serpo.org, locul unde a fost prima data postata. Atat pe americhanchronicle.com cat si pe procunoastere.blogspot.com, articolul in cauza este sintetizat, fiind expuse doar lucrurile cu o reala valoare informationala, evitandu-se unele pasaje cu caracter irelevant, fara a se afecta in vreun fel cursivitatea textului.

Oare acest briefing chiar a existat ? Este aceasta conversatie o inventie ? Este reala, complet falsa sau o combinatie intre cele doua ? Deocamdata nu exista certitudine in nici o privinta. Tot ce putem sa facem este sa cantarim cu propriile noastre minti informatiile, indiferent de natura lor, si sa speram ca intr-o zi vom afla raspunsurile.

Rog pe cei care folosesc copy si paste pentru articolul de mai sus si nu numai, sa precizeze si adresa blogului Pro Cunoastere.

surse : americhanchronicle.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu